Educatie extracurriculara pentru cetatenie activa

Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Category Albums Files
ExclusivAici gasiti poze din cadrul evenimentelor ARDR.
7 93
Campanie de ecologizare, iunie 2010


100_2094.JPG

Voluntari din diferite tari impreuna cu autoritatile locale din Pades au realizat o activitate de ecologizare a raului Motru. Au participat membri ai asociatiilor TFF, ARDR, ALIAT si EHB.
Primaria a ajutat prin a da saci menajeri, manusi si a asigura transportul materialelor adunate. Au fost organizate echipe pentru o mai buna participare. S-au implicat foarte multi localnici pentru ca au primit foarte bine initiativa si au invatat ca mediul inconjurator trebuie protejat.
De ce? Pentu a-i face pe localnici constienti ca mediul inconjurator trebuie protejat.
Obiectiv: Scopul activitatii a fost unul educativ.
Grup tinta: Toata comunitatea.
Rezultat: Oamenii au devenit constienti de importanta naturii.

20 files, last one added on Apr 27, 2011
Album viewed 119 times

Moldova are nevoie de noi, iulie 2010


P1020446.jpg

Partea I:
„Concert de caritate”
In perioada Iunie-Iulie regionea de N-E a Moldovei a fost foarte afectata de inundatii. Acestea au lasat in urma sute de familii fara case, oameni dezorientati si copii speriati.
Voluntarii prezenti in cadrul proiectului au vazut situatia persoanelor din zona Moldovei si s-au mobilizat in scopul ajutorarii victimelor dezastrului natural. In prima faza voluntarii s-au organizat pentru strangerea de fonduri constant in produse materiale si alimentare, bani si ale articole folositoare in trei din comunitatile gazda ale voluntarilor: Tismana, Pestisani, Rosia de Amaradia.
Dupa ce s-au strans materiale suficiente voluntarii straini si voluntarii romana au sortat produsele in asa fel incat sa poiate fi distribuite cat mai bine catre familiile afectate. Actiunea a fost marcata de un concert de caritate organizat in Tismana la care au participat voluntarii cu abilitati artistice care au cantat piese de muzica internationala. Surpriza concertului a fost un voluntar din Franta care a reusit sa invete un cantec romanesc pe care l-a cantat in cadrul concertului si care a reusit sa atraga foarte multi curiosi.

Partea a II a:
„Hai cu noi la Dorohoi”

Zona afectata pe care voluntarii au ales-o a fost cea a orasului Dorohoi situat in Nordul Moldovei.
Cu ajutorul Prefecturii Jud. Gorj si Prefecturii Jud. Botosani, care au asigurat transportul si cazarea unui grup de 13 voluntari, ne-am deplasat in zona Dorohoiului pentru o saptamana in scopul ajutarii persoanelor afectate de inundatii.
Pe parcursul saptamanii petrecute in Dorohoi, voluntarii au ajutat zi de zi in centrele de colectare a produselor alimentare ce soseau din toata tara sortand si distribuindu-le familiilor afectate. De asemenea, voluntarii au avut ocazia sa mearga in satele afectate din imprejurimile orasului Dorohoi luand contact cu realitatea: case demolate, oameni disperati, fara mancare, apa etc. Toti voluntarii care au mers pe „teren” s-au intors marcati de situatie, de chipurile copiilor dezamagiti si inocenti. Dupa toate astea, au hotarat sa rezerve o zi numai pentru copii astfel ca, au organizat pe loc elemente de circ, muzica si dans pentru acestia. Cu ocazia acestui spectacol au reusit sa-i mai destinda atat pe copii, cat si pe parintii acestora.

De ce aceasta activitate? Actiunea a fost organizata pentru a demonstra si a intari sentimentul de solidaritate printre oameni, sa creasca sentimentul constiintei de a ajuta oamenii si de a nu face discriminari.
Obiectiv: Scopul a fost acela de a ajuta atat fizic cat si moral oamenii ale caror case au fost inundate. Au primit materiale constand in produse alimentare, produse de imbracaminte si materiale pentru reconstructia caselor. Din punct de vedere moral, s-a reusit si sa atins acest scop prin organizarea spectacolului pentru copiii din campusul amenajat de autoritati pentru familiile afectate si care nu mai aveau un acoperis deasupra capului.
Gurpul tinta: actiunea s-a focusat pe familiile afectate de inundatii
Rezultate: sprijinul si activitatile au avut un impact pozitiv asupra comunitatilor afectate, dar si asupra tuturor persoanelor prezente la spectacolul organizat de voluntari, acestia din urma reusid sa-i mai destinda pe copii prin muzica, dans si elemente de circ.

17 files, last one added on Apr 27, 2011
Album viewed 101 times

Imbratisari gratis, octombrie 2010


DSC00739.JPG

Tineri Fara Frontiere, ARDR, ALIAT, voluntari si studenti de la Colegiul National „Spiru Haret”din Targu Jiu au organizat o campanie de socializare.
Campania „Imbratisari Gratuite” este o miscare sociala in care se ofera imbratisari gratis oamenilor in locuri publice. Campania a inceput in 2004 de catre un australian cunoscut sub pseudonimul de Juan Mann.
In data de 25 Octombrie in Tg Jiu voluntarii din 15 tari diferite impreuna cu membrii proiectului si elevii Colegiului National Spiru Haret au impartit pe centru imbratisari gratis.
Voluntarii s-au gandit sa schimbe pentru cateva secunde rutina zilnica a oamenilor care treceau, oferindu-le imbratisari gratis si sa isi doreasca sa fie imbratisati. Reactiile au fost diferite in randul oamenilor; au fost persoane care s-au bucurat, altii fiind un pic rezervati.
De ce? Voluntarii au incercat sa schimbe rutina din viata oamenilor oferindu-le imbratisari gratis. A fost o miscare de socializare bine primita.
Obiectiv: Obiectivul a fost sa schimbe pentru cateva minute starea oamenilor care treceau prin centru, sa zambeasca si sa uite de problemele lor.
Grup tinta: A implicat pe toti trecatorii si nu numai.
Rezultat: A fost o atmosfera de relaxare intre organizatii, voluntari si oamenii de pe strada. A avut un impact mare in randul oamenilor.

5 files, last one added on Apr 27, 2011
Album viewed 63 times

Gradina EVS, noiembrie 2010


DSCN0231.JPG

Ideea de a face Aceasta actiune a venit din partea unei voluntare din Armenia si a fost sprijinita de voluntara Natia din Tismana si de alti voluntari din comunitate. Actiunea a fost implementata in acelasi timp in Tismana si Musetesti.
Voluntarii din diferite tari (Georgia, Danemarca, Peru, Camerun, Siera Leone) au plantat copaci si au luat parte la Gradina EVS in centrul Tismanei.
Aceasta actiune a oferit voluntarilor ocazia de a avea in comunitate un copac cu numele lui si sa devina fondatorul Gradinei EVS in Tismana si Musetesti. S-au gandit ca o sa aiba grija de ei pana cand o sa plece din proiect si dupa ei viitori voluntari o sa aiba grija de gradina.
Voluntarii au stabilit ca ziua de 9 Noiembrie sa fie o zi simbolica in viata voluntarilor si sa ramana ca o traditie.
Primaria din Tismana a contribuit la realizarea acestei actiuni.
De ce? Ideea a fost de socializare.
Obiectiv: Obiectivul a fost sa se planteze copaci si ca ziua de 9 Noiembrie sa fie o zi simbolica.
Grup tinta: A vizat pe toti.
Rezultat: Rezultat a fost bun pentru ca foarte multi voluntari s-au implicat si de asemenea au participat si localnicii.

27 files, last one added on Apr 27, 2011
Album viewed 97 times

Unirea principatelor romane, ianuarie 2011


DSC01472.JPG

Unirea infaptuita de Alexandru Ioan Cuza in 1859, a fost sarbatorita si de voluntari in parteneriat cu Scoala Generala Telesti si Primaria Telesti. Actiunea a constat in prezentari power point a semnificatiei zilei sarbatorite, o sceneta intruchipand actorii principali care au infaptuit unirea de la 1859, cantece traditionale si patriotice, dansuri trantidionalesi prezentari ale costumelor populare romanesti. Mai mult, activitatea a constat si intr-un concurs de cultura generala a carui tema a fost evenimentul istoric pe care il sarbatorim. LA concurs au participat 4 grupuri de elevi ai Scolii Generale din Telesti.
La final, 4 dintre voluntari au recitat in romana o poezie patriotica scrisa de Mihai Eminescu „Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie..”. De asemenea, voluntarii au tinut sa prezinte si dansuri traditionale din tarile lor (Camerun, Sierra Leone), si au desfasurat activitati specifice tarilor de aparteneta.

Activitatea a fost mediatizata prin intermediul a doua ziare locale, putand fi accesata la urmatoarele link-uri:
http://www.pandurul.ro/Diverse/2011-01-21/Unirea+Principatelor,+marcata+la+Telesti
si
http://www.gorjeanul.ro/societate/unirea-principatelor-amintita-si-la-telesti

9 files, last one added on Apr 27, 2011
Album viewed 66 times

Ziua internationala a multumirii, ianuarie 2011


emotionant.JPG

„Ziua multumirilor” a fost organizata si desfasurata in Musetesti de catre cele 2 voluntare prezente in cadrul proiectului WAVE. Acesta activitate a oferit oportunitatea tuturor sa multumeasca unei persoane importante din viata sa fara a avea un motiv important. Actiunea a fost un real succes atat pentru copiii implicati in activitate care s-au dovedit foarte receptivi si majoritatea au scris o scrisoare mamelor, cat si pentru profesorii Scolii Generale Musetesti.

5 files, last one added on Apr 27, 2011
Album viewed 82 times

Ziua internationala a femeii, 8 martie 2011


SAM_1121.JPG

Ziua internationala a Femeii a fost sarbatorita atat in Tismana, cat si in Godinesti la initiativa voluntarilor prezenti in cele 2 comunitati si a mentorilor. Printre invitati la actiune s-au numarat voluntari, elevi, profesori, parinti, studenti precum si echipa de implementarea a proiectelor din care fac parte voluntarii.
Activitatea a constat intr-o prezentare power point a semnificatiei „Zilei internationale a Femeii” sustinuta de un voluntar din Camerun care a recitat de asemenea si o peozie in limba romana adresata tuturor mamelor si femeilor prezente la activitate. Mai mult decat atat, pregatirea pentru a activitate a fost si anterior, astfel ca elevii au realizat impreuna cu 2 voluntari cadouri speciale pentru sarbatoare pe care le-au daruit mamicilor.
Actiunea dedicata tuturor femeilor a continuat cu un cantec interpretat de o voluntara din Argentina, terminandu-se cu un dans specific din Camerun unde au fost invitati toti elevii prezenti, dans pe care au reusit sa-l invete.
„Ziua internationala a Femeii” a reusit sa aduca zambet si bucurie in sufletele copiilor implicati, dar si mandrie pe chipurile mamicilor prezente.

Actiunea a fost mediatizata prin intermediul a doua ziare locale, fiind accesibila prin accesarea link-ului:
http://www.gorjeanul.ro/societate/ardr-gorj-in-actiune-pentru-ziua-femeii-si-a-mamei
si
http://www.pandurul.ro/Comunitate/2011-03-09/Voluntarii+straini+din+Tismana+au+sarbatorit+Ziua+Mamei+

10 files, last one added on Apr 27, 2011
Album viewed 69 times

 

7 albums on 1 page(s)

Proiectul Educatie extracurriculara pentru cetatenie activa
A 1 1 Dezvoltarea metodologiei de instruire si a suporturilor de curs
2 26
Intalnire de lucru 1


metodologie_I_022.jpg

9 files, last one added on Apr 29, 2011
Album viewed 70 times

Intalnire de lucru 2


EECA_284729.jpg

17 files, last one added on Apr 29, 2011
Album viewed 90 times

2 albums on 1 page(s)

A 3 Infiintarea si dotarea centrelor de resurse pentru activitati extracurriculare de promovare a cetateniei active
12 238
Lansare centru Ticleni


IMG_1626.JPG

11 files, last one added on Apr 29, 2011
Album viewed 62 times

Lansare centru Bumbesti Jiu


IMG_2228.JPG

18 files, last one added on Apr 29, 2011
Album viewed 101 times

Lansare centru Baia de Fier


IMG_2261.JPG

17 files, last one added on Apr 29, 2011
Album viewed 93 times

Lansare centru Bustuchin


IMG_2499.JPG

10 files, last one added on Apr 29, 2011
Album viewed 64 times

Lansare centru Novaci


IMG_2874.JPG

7 files, last one added on Apr 29, 2011
Album viewed 66 times

Lansare centru Balteni


poze_184.JPG

23 files, last one added on Apr 29, 2011
Album viewed 87 times

Lansare centru Rovinari


IMG_3025.JPG

14 files, last one added on Apr 29, 2011
Album viewed 82 times

Lansare centru Matasari


IMG_3057.JPG

9 files, last one added on Apr 29, 2011
Album viewed 66 times

Lansare centru Targu Carbunesti


IMG_3149.JPG

18 files, last one added on Apr 29, 2011
Album viewed 87 times

Lansare centru Tismana


063.JPG

61 files, last one added on Apr 29, 2011
Album viewed 98 times

Lansare centru Musetesti


IMG_3343.JPG

19 files, last one added on Apr 29, 2011
Album viewed 89 times

Lansare centru Hurezani


IMG_3449.JPG

31 files, last one added on Apr 29, 2011
Album viewed 95 times

12 albums on 1 page(s)

A 1 2 Implementarea modulelor de training
14 177
Modul 1 ziua 1


IMG_0584.JPG

12 files, last one added on Apr 29, 2011
Album viewed 82 times

Modul 1 ziua 2


IMG_0682.JPG

13 files, last one added on Apr 29, 2011
Album viewed 95 times

Modul 1 ziua 3


IMG_0717.JPG

16 files, last one added on Apr 29, 2011
Album viewed 72 times

Modul 2


IMG_3312.JPG

19 files, last one added on Apr 29, 2011
Album viewed 91 times

Modul 3


Sesiune_III_281129.jpg

15 files, last one added on Apr 29, 2011
Album viewed 71 times

Modul 4


DSCN5412.JPG

16 files, last one added on Apr 29, 2011
Album viewed 65 times

Modul 5


DSCN5633.JPG

11 files, last one added on Apr 29, 2011
Album viewed 60 times

Modul 6


DSCN6375.JPG

18 files, last one added on Apr 29, 2011
Album viewed 68 times

Modul 7


IMG_0091.JPG

21 files, last one added on Apr 29, 2011
Album viewed 69 times

Modul 8


modul8-7.JPG

7 files, last one added on May 06, 2011
Album viewed 67 times

Modul 9


modul9-5.jpg

5 files, last one added on May 06, 2011
Album viewed 57 times

Modul 10


modul10-8.jpg

8 files, last one added on May 06, 2011
Album viewed 63 times

14 albums on 2 page(s) 1

A 2 3 Campanie de informare privind educatia extracurriculara pentru cetatenie activa in scoli
12 70
Sesiune comunicare - Sc. Gen. Musetesti


sescommus8.jpg

8 files, last one added on May 06, 2011
Album viewed 61 times

Sesiune comunicare - Sc. Gen. Nr.3 Rovinari


sescomrov5.jpg

6 files, last one added on May 06, 2011
Album viewed 62 times

Sesiune comunicare - G.S.I. Tismana


IMG_3523.JPG

5 files, last one added on Jun 07, 2011
Album viewed 66 times

Sesiune de comunicare - Colegiul Tehnic Matasari


DSC01542.JPG

4 files, last one added on Oct 21, 2011
Album viewed 55 times

Sesiune de comunicare - Liceul Teoretic Novaci


DSC00741.jpg

14 files, last one added on May 01, 2012
Album viewed 79 times

Sesiune de comunicare - G.S.I. Baia de Fier


DSC02045.jpg

5 files, last one added on May 01, 2012
Album viewed 53 times

Sesiune de comunicare - C.N. Mihai Viteazul Bumbesti Jiu


DSC01724.jpg

2 files, last one added on May 01, 2012
Album viewed 47 times

Sesiune de comunicare - G.S.I. Bustuchin


SAM_1648.jpg

5 files, last one added on May 01, 2012
Album viewed 51 times

Sesiune de comunicare - Sc. Gen. Hurezani


DSC00755.jpg

2 files, last one added on May 01, 2012
Album viewed 48 times

Sesiune de comunicare - C.N. Tudor Arghezi Targu Carbunesti


DSC01826.jpg

5 files, last one added on May 01, 2012
Album viewed 48 times

Sesiune de comunicare - G.S.I. Ticleni


2012-01-23_10_03_30.jpg

7 files, last one added on May 01, 2012
Album viewed 48 times

Sesiune de comunicare - Sc. Gen. Musetesti


SAM_0039.jpg

7 files, last one added on May 01, 2012
Album viewed 48 times

12 albums on 1 page(s)

A 4 1 Analiza de nevoi intalniri de lucru
3 65
A 4 1 Intalnire de lucru I


DSC01480.JPG

8 files, last one added on Sep 30, 2011
Album viewed 53 times

A 4 1 Intalnire de lucru II


DSC00660.JPG

30 files, last one added on Sep 30, 2011
Album viewed 74 times

A 4 1 Intalnire de lucru III


IMG_3494.JPG

27 files, last one added on Sep 30, 2011
Album viewed 77 times

 

3 albums on 1 page(s)

A 4 2 Infiintare grupuri de initiativa
10 70
Baia de Fier


IMG_1453.JPG

3 files, last one added on Sep 30, 2011
Album viewed 54 times

Bilteni


eeca_021.jpg

5 files, last one added on Sep 30, 2011
Album viewed 51 times

Bumbesti Jiu


DSC01287.JPG

7 files, last one added on Sep 30, 2011
Album viewed 52 times

Targu Carbunesti


Picture_009.jpg

6 files, last one added on Sep 30, 2011
Album viewed 49 times

Matasari


SL554251.JPG

4 files, last one added on Sep 30, 2011
Album viewed 55 times

Musetesti


IMG_1331.jpg

12 files, last one added on Sep 30, 2011
Album viewed 55 times

Novaci


NOVACI_EECA__2.jpg

3 files, last one added on Sep 30, 2011
Album viewed 54 times

Rovinari


DSC00579.JPG

8 files, last one added on Sep 30, 2011
Album viewed 50 times

Tismana


DSC00334.JPG

13 files, last one added on Sep 30, 2011
Album viewed 72 times

Hurezani


DSC00526.jpg

9 files, last one added on May 01, 2012
Album viewed 47 times

10 albums on 1 page(s)

A 4 3 Instruirea grupurilor de initiativa
8 1,113
Modul I, sesiunea I


IMG_3885_resize.JPG

219 files, last one added on Jul 25, 2011
Album viewed 134 times

Modul 1 sesiunea II


IMG_4411.JPG

89 files, last one added on Sep 30, 2011
Album viewed 83 times

Modul II , sesiunea I


IMG_4069.JPG

243 files, last one added on Jul 25, 2011
Album viewed 116 times

Modul 2 sesiunea II


IMG_4509.JPG

75 files, last one added on Sep 30, 2011
Album viewed 84 times

Modul III , sesiunea I


DSC02735.JPG

115 files, last one added on Jul 25, 2011
Album viewed 98 times

Modul 3 sesiunea II


IMG_4555.JPG

126 files, last one added on Sep 30, 2011
Album viewed 83 times

Modul IV , sesiunea I


IMG_4188.JPG

158 files, last one added on Jul 25, 2011
Album viewed 113 times

modul 4 sesiunea II


IMG_4675.JPG

88 files, last one added on Sep 30, 2011
Album viewed 73 times

8 albums on 1 page(s)

A 4 4 Ateliere de planificare strategica participativa
1 25
A 4 4 Intalnire Profesori


IMG_4695.JPG

25 files, last one added on Oct 14, 2011
Album viewed 74 times

 

1 albums on 1 page(s)

A 5 1 Derulare proiect scolar individual
13 130
Baia de Fier


DSC00064.jpg

7 files, last one added on May 01, 2012
Album viewed 52 times

Bilteni


IMAG0013.jpg

9 files, last one added on May 01, 2012
Album viewed 43 times

Bumbesti Jiu


DSC_0021.jpg

15 files, last one added on May 01, 2012
Album viewed 64 times

Bustuchin


SUNP0290_-_Copie_28229.jpg

6 files, last one added on May 01, 2012
Album viewed 44 times

Hurezani


Fotografie0561.jpg

5 files, last one added on May 01, 2012
Album viewed 53 times

Matasari


SL554911.jpg

11 files, last one added on May 01, 2012
Album viewed 48 times

Musetesti


SAM_0627.jpg

9 files, last one added on May 01, 2012
Album viewed 43 times

Novaci


DSC01356.jpg

12 files, last one added on May 01, 2012
Album viewed 48 times

Rovinari


DSC01100.jpg

15 files, last one added on May 01, 2012
Album viewed 62 times

Tg Carbunesti


15.jpg

12 files, last one added on May 01, 2012
Album viewed 43 times

Ticleni


DSCN2776.jpg

17 files, last one added on May 01, 2012
Album viewed 61 times

Tismana


DSCN25565B15D.jpg

7 files, last one added on May 01, 2012
Album viewed 42 times

13 albums on 2 page(s) 1

A 5 2 Derulare proiect inter-scolar in retea
25 281
"Caravana Tinerelor Talente Gorjene" la Ticleni


trei_2_cinci_loc_II.jpg

4 files, last one added on Apr 13, 2012
Album viewed 66 times

Caravana E.E.C.A.


DSC03907.jpg

8 files, last one added on Apr 20, 2012
Album viewed 63 times

Baia de Fier - audiere


DSC02325.jpg

14 files, last one added on May 01, 2012
Album viewed 58 times

Bilteni - audiere


DSC02266.jpg

6 files, last one added on May 01, 2012
Album viewed 41 times

Bilteni - competitie locala


DSC02260.jpg

23 files, last one added on May 01, 2012
Album viewed 57 times

Bumbesti Jiu - audiere


DSC03239.jpg

11 files, last one added on May 01, 2012
Album viewed 40 times

Bumbesti Jiu - competitie locala


IMG_8735.jpg

7 files, last one added on May 01, 2012
Album viewed 41 times

Bustuchin - audiere


P2163454.jpg

5 files, last one added on May 01, 2012
Album viewed 41 times

Bustuchin - competitie


P2163418.jpg

4 files, last one added on May 01, 2012
Album viewed 40 times

Hurezani - audiere


22022012397.jpeg

3 files, last one added on May 01, 2012
Album viewed 40 times

Hurezani - competitie


DSC00972.jpg

12 files, last one added on May 01, 2012
Album viewed 42 times

Matasari - audiere


SL552028.jpg

17 files, last one added on May 01, 2012
Album viewed 58 times

25 albums on 3 page(s) 1

2,288 files in 107 albums and 12 categories with 0 comments viewed 78,096 times

Random files
DSC_0015.JPG
75 views
DSCN5101.JPG
28 views
DSC02546.JPG
17 views
DSC02651.JPG
24 views
DSC02767.JPG
30 views
IMG_4169.JPG
37 views
DSC01040.JPG
17 views
DSC02263.jpg
28 views

Last additions
_DSC0526.JPG
147 viewsMay 01, 2012
_DSC0518.JPG
137 viewsMay 01, 2012
_DSC0516.JPG
129 viewsMay 01, 2012
_DSC0513.JPG
126 viewsMay 01, 2012
_DSC0502.JPG
126 viewsMay 01, 2012
_DSC0479.JPG
127 viewsMay 01, 2012
_DSC0463.JPG
135 viewsMay 01, 2012
_DSC0403.JPG
125 viewsMay 01, 2012